Friday, 17 May 2013

Lambung syiling pilih wakil rakyat


Manila: Pemenang pemilihan pemimpin sebuah bandar kecil di Filipina terpaksa ditentukan dengan melambung syiling selepas calon yang bersaing terikat dengan kiraan undi sama, kata pegawai pilihan raya semalam.

Penyelesaian dramatik kepada pertandingan di San Teodoro, bandar pertanian dengan penduduk 16,000 orang di tengah Filipina, diadakan dalam pejabat pilihan raya tempatan, dengan ahli politik melambung duit untuk menentukan nasib mereka.


Wednesday, 15 May 2013

Seorang kanak-kanak Perempuan Dijahit Mulut

China – Seorang kanak-kanak di Wilayah Guizhou mengalami penderitaan yang teruk selepas didera oleh bapanya termasuk dibiarkan kelaparan dan dijahit mulut dengan tali pancing.

Perbuatan tersebut terbongkar selepas penduduk menemui Xiao Li, 11, merayau-rayau di jalan.

Ketika ditemui, Xiao Li bercakap seorang diri dan takut apabila orang ramai ingin mendekatinya.

Mereka kemudiannya melaporkan kepada polis dan bapanya akhirnya ditangkap.

Monday, 13 May 2013

Burung Merak di Perkosa??Polisi menangkap David Beckmann, 64, dengan tuduhan melakukan perkosaan terhadap burung merak peliharaannya. Lelaki asal Roselle, sebuah pekan di DuPage County, Illinois, Amerika Syarikat, itu kini ditahan.

......

Chicago: Seorang lelaki ditahan selepas didapati melakukan penderaan seksual ke atas seekor burung merak yang ditemui mati dalam garajnya, kata pihak berkuasa di Illinois.