Saturday, 14 January 2012

Rasa tak nak makan Chicken Nuggets selepas ini


Banyak video dan gambar tersebar bagaimana proses membuatkan chicken nuggets. Tapi ramai juga masih tak tahu. Saya pernah mendapat e-mel bertanyakan adakah anda tahu gambar apa ini. Walapun nampak macam tak berapa penting tapi bagi orang Islam soal makanan ini tak boleh dipandang ringan.

Kalau korang teka aiskrim korang salah. Ini ialah daging ayam yang diproses. Semua bahagian ayam seperti paruh, ginjal. kepala, kaki dan perut dikisar didalam mesin sehingga lumat menjadi this pink gooey paste. Paste ini sangat berbakteria dan untuk mengelakkan bakteria merebak paste ini direndam didalam larutan amonia. Selepas itu perisa dan pewarna tiruan dimasukkan kedalam paste ni.

Saya pasti ada yang masih ragu betul ke semua nya dimasukkan kedalam? Ada satu eksperimen telah dibuat kepada pelajar/kanak oleh pembuat kajian Jamie Oliver. Rasanya video ini boleh menerangkan maksud diatas. Walaupun nampak eksperimen ini mengguna mesin di rumah berbanding di kilang tapi rasanya sudah memadai.So what do they make from this pink good of awesomeness? Look below. God help me for exposing the truthEntahlah kalau anda masih berselera untuk makan, makanan ini.

No comments:

Post a Comment