Monday, 29 August 2011

Bersuka ria di Hari Raya Berhatilah di Jalan RayaLaluan Sakaratul Maut diperkenalkan oleh Jabatan Pengangkutan Jalan, iaitu laluan yang dikenalpasti berisiko tinggi kemalangan jalanraya di seluruh negara. Rondaan JPJ dilakukan samada secara berkala atau 24 jam di laluan-laluan tersebut, dan tumpuan diberikan terutama pada musim perayaan.

Tuesday, 23 August 2011

Telur rebusan daripada air kencing

Wau, macam best je dengar tajuk posting kali ni kan...Merebus telur menggunakan air kencing kanak-kanak bawah 10 tahun.

Kenapa guna air kencing budak-budak bawah 10 tahun? Kami yang dewasa nih tak boleh ke? Hehe.. Di katakan kanak-kanak bawah 10 tahun air kencing mereka lebih bersih kerana belum kotor. Kalau macam korang yang dah besar nih, mesti la kotor segala mak nenek korang makan yer tak?

Lepas ni time kencuri kahwin korang, boleh la korang guna kaedah ini sebab pertama dapat jimat air. Kedua tak membazir air kencing budak-budak tu. Haha

Monday, 22 August 2011

Pemandu Terburu-Buru, Leher Gadis Ini Disepit Pintu Bas

ANHUI – Seorang gadis mengalami nasib malang apabila kepalanya tersepit pada pintu bas ketika mahu turun di satu perhentian bas di bandar Maanshan, wilayah Anhui , China .

Wanita ini betul-betul malang gara-gara pemandu bas. Apa tidaknya…belum pun sempat gadis ini turun pemandu telah menutup pintu bas tersebut. Akibatnya kepala perempuan itu tersepit pintu, sementara badannya masih di dalam bas.

Namun nasibnya sedikit beruntung bila ada seorang penumpang yang menyedari hal itu dan meminta pemandu berhenti dan membuka pintu.