Friday, 27 June 2014

Banyak Sangat Tengok Bideo Hantu... tak pasal budak2 tahfiz ni jadi bunian


Budak tahfiz buat kem di puncak Gunung Jerai Kedah telah disalah ertikan oleh mereka yang terlalu terpengaruh dengan citer-citer hantu terutama yang suka sangat tengok citer hantu kak limah!!

Kesian budak-budak tu dah jadi hantu bunian!!

Thursday, 12 June 2014

Bee Hoon Cap "Tapak Kaki"


Belum reda dengan isu Bee Hoon Cap Masjid yang dikatakan jijik dan kotor dalam proses pembuatannya. Warga media sosial dikejutkan pula dengan penyeberan Bee Hoon Cap "Tapak Kaki".

Cap Tapak Kaki bukan jenama tetapi gelaran diberikan keran bee hoon dipijak dengan tapak kaki selamba aje dalam proses pembuatannya.

Makan benang kelambu Kaabah


Makkah: Pihak berkuasa Arab Saudi semalam berkata, kerana kecetekan ilmu agama dan salah tanggapan, beberapa jemaah umrah menggunting dan memakan benang kelambu Kaabah (kiswah).

Tuesday, 10 June 2014

6 Kebaikan Mandi Sebelum Subuh


Antara Kebaikan Mandi sebelum subuh ialah :

1) Kulit lebih lembut dan halus

Pada waktu pagi selalunya anda akan memasang "water heater" untuk mendapatkan air yang hangat dan menghilangkan kesejukan. Selepas ini, jika anda memiliki lingkaran hitam di bawah mata, mandi menggunakan air sejuk dapat mengurangkan kegelapan pada bawah mata. Begitu juga dengan kuku, ia akan menjadi lebih sihat, kuat dan tidak mudah retak. Kulit pula menjadi lebih lembut dan halus.


Ritual Bersih Kubur (Mayat Berjalan) masyarakat Toraja (bersama video)


Ritual bersih kubur atau dalam bahasa setempat disebut ma’nenek memang masih dijalankan oleh sebagian kecil masyarakat Toraja di daerah tertentu.

Mayat berjalan, dahulu kala memang pernah ada dan dilakukan oleh mereka yang menganut kepercayaan aluk todolo di daerah Mamasa, sebuah wilayah yang berbatasan dengan Toraja.

Sunday, 8 June 2014

Amah ‘dirasuk’ makan anak kucing hidup-hidup


KUCHING - Seorang pembantu rumah di Sibu bagaikan dirasuk apabila dipercayai memakan anak kucing peliharaan majikannya hidup-hidup.

Terdahulu, majikan terbabit menemui bangkai anak kucing miliknya di hadapan rumahnya pada Khamis.

Wednesday, 4 June 2014

Hampir 800 Mayat Kanak-kanak Ditemui Dalam Tangkis Najis


796 mayat bayi dan kanak-kanak ditemui di dalam sebuah tangki najis yang telah ditinggalkan di sebuah bandar kecil dikenali sebagai Tuam di County Galway, Ireland. Mayat-mayat tersebut dipercayai dibuang antara tahun 1925 hingga 1961.