Monday, 17 June 2013

Muka Macam Manusia Pun Orang Tak Nak


Disebabkan wajahnya yang mirip dengan manusia, tidak ada yang mahu mengambilnya sebagai haiwan peliharaan Iya, mirip manusia, anjing yang berasal dari penampungan haiwan di Indiana, Amerika Serikat ini memiliki wajah yang menyerupai manusia, sehingga dianggap menyeramkan


Friday, 14 June 2013

Minum 2 liter darah untuk lebih sihat


PENNSYLVANIA - Seorang wanita yang mempunyai tabiat seperti pontianak sanggup minum darah sebanyak dua liter setiap bulan.

Julia Caples, 45, ibu kepada dua orang anak yang berusia di antara sembilan dan 24 tahun.

Thursday, 13 June 2013

Orang tertua dunia meninggal


TOKYO 12 Jun - Manusia tertua di dunia berusia 116 tahun, meninggal dunia di Kyoto, hari ini kerana sakit tua.
Jiroemon Kimura yang lahir pada 1897, meninggal dunia awal pagi ini di hospital, demikian menurut kenyataan yang dikeluarkan oleh pegawai kerajaan di Kyotango, bandar Kyoto.

Friday, 7 June 2013

LifeStraw Bagi Membantu Masyarakat Pendalaman & Pengembara


Jika Anda seorang pengembara sejati, maka kini Anda tak ada lagi keraguan untuk meneguk setiap air yang Anda temui di setiap perjalanan Anda. Sebab melalui sedutan yang disedut LifeStraw ini, setiap orang dapat menikmati air yang sehat dan bersih tanpa was-was

LifeStraw adalah alat filter air portable yang di reka oleh Vestergaard Frandsen. Sedutan moden ini adalah alat filter air yang tidak menggunakan bahan kimia, bateri, ataupun motor penggerak sekalipun. LifeStraw berbentuk sedutan yang memiliki panjang 310 mm dan berdiameter 30 mm.