Tuesday, 31 July 2012

Kasut stokin

GENEVA: Ia tidak mungkin menjadi fesyen kegemaran tetapi stokin yang dibuat daripada kevlar ini direka untuk menggantikan kasut dan membuat pemakai berasa seperti berkaki ayam.
Dipakai tanpa kasut, Stokin Perlindungan Switzerland itu juga mempunyai ruang untuk setiap jari anda, sama seperti jari tangan pada sarung tangan.

Gadis fobia tengok sayur

NEWPORT, Wales 30 Julai - Seorang remaja perempuan di sini yang mengalami fobia makanan, hanya makan keju, roti dan kentang goreng selama lapan tahun ekoran mengalami masalah pemakanan luar biasa.
Abi Stroud, 18, akan mengalami serangan panik sekiranya makan sayur-sayuran dan buah-buahan segar, malah membuatnya tidak keruan jika melihat seseorang mengopek kulit pisang.

Corak pemakanan Stroud dalam tempoh seminggu melibatkan tiga blok keju, tiga beg kentang beku dan tiga buku roti, namun kesemuanya dibeli mengikut jenama tertentu.

Monday, 30 July 2012

Budak 5 tahun ditemui hidup dengan lembu

Moscow: Seorang kanak-kanak perempuan berusia lima tahun ditemui hidup dengan lembu, tidak boleh bercakap dan cuma mampu berkomunikasi menerusi bunyi ‘moo’.
Budak berkenaan diselamatkan polis Russia selepas jirannya di daerah Solikamsk membuat laporan.


“Dia yang tidak mempunyai nama itu tidak tahu makan dengan betul dan lebih suka meminum susu dari periuk,” kata polis.Pihak berkuasa dihubungi oleh jiran yang tinggal berhampiran ladang kecil yang diuruskan ibu bapa budak itu.

Monday, 23 July 2012

Penyampai berita Mesir berpakaian niqab

Kaherah: Mesir melancarkan satu saluran berita satelit terbaru yang hanya menampilkan penyampai berita wanita menutup seluruh anggota badan menggunakan niqab.

Pelancarannya mewakili revolusi budaya negara itu yang lebih mementingkan nilai Islam selepas kebangkitan Arab atau ‘Arab Spring’. Semua kakitangan Maria TV yang memulakan siaran pertama mereka Jumaat lalu, menyampaikan berita dengan mengenakan purdah berwarna hitam dari hujung rambut hingga ke hujung kaki.
Malah, pekerja lelaki juga dilarang terbabit dalam siaran berita itu walaupun hanya membuat panggilan telefon.

Sunday, 22 July 2012

150,000 kondom Olimpik

London: Temasya Olimpik London 2012 mungkin yang paling ‘panas’ dalam sejarah sukan itu selepas penganjur menyediakan 150,000 kondom Durex percuma, 15 untuk setiap atlit.

Angka itu melebihi 50 peratus berbanding di kejohanan Beijing pada 2008 yang menyediakan 100,000 kondom. ‘Selera seks’ peserta dilaporkan meningkat sejak kejohanan di Seoul pada 1988 hanya menyediakan 8,500 kondom percuma, lapor akhbar The Mirror.