Wednesday, 22 June 2011

Budak baca ayat al-Quran elak dirogol

JEDDAH: Seorang mangsa perogol bersiri berkata beliau membaca ayat al-Quran untuk menghentikan penyerang mencabulnya, lapor akhbar al-Madinah kelmarin.

Akhbar Arabnews melaporkan kanak-kanak perempuan berusia 10 tahun itu memberitahu akhbar itu yang beliau berjaya melindungi dirinya daripada serangan perogol itu dengan membaca lima surah kitab suci itu yang dipelajarinya secara bersungguh-sungguh.
“Setiap kali beliau menghampiri, saya mula membaca al-Quran dan penjahat itu melepaskan saya,” katanya.


Sunday, 19 June 2011

UMNO/BN tak mahu BERSIH kerana UMNO/BN adalah...

..KOTOR  Kotor adalah Kelab nak Tololkan Rakyat. Kelab ini adalah kerja sama erat UMNO, BN, PERKASA, PEKIDA, FRU, POLIS dan SPR.

Terima kasih kepada yang membuat logo ini.

Thursday, 16 June 2011

Ubah tabiat makan kerana kenaikan harga makanan

LONDON 15 Jun - Penduduk dunia mengubah tabiat makan mereka disebabkan kenaikan harga makanan, menurut satu tinjauan yang dijalankan oleh Oxfam.

Menurut tinjauan itu, sebanyak 53 peratus responden mengubah suai diet mereka dalam tempoh dua tahun lalu, dengan 39 peratus daripada mereka menyebut kenaikan harga makanan sebagai punca mereka menukar apa yang mereka makan.

Di Kenya, 76 peratus responden berkata, mereka mengubah diet dengan 79 peratus daripada mereka menyebut harga makanan sebagai punca, diikuti 69 peratus responden di Afrika Selatan menyatakan ia kerana perubahan dalam diet, menurut tinjauan badan kebajikan antarabangsa itu.


Wednesday, 15 June 2011

Diusir keluar pesawat kerana cakap lucah

NEW YORK: Seorang penulis buku kanak-kanak diusir keluar dari pesawat kerana menggunakan perkataan lucah ketika merungut mengenai kelewatan penerbangan yang dinaikinya.


Macam mana kalau aksi lucah macam ini?
Robert Sayegh, 37, berkata syarikat penerbangan Atlantic Southeast Airlines bertindak melampau apabila memanggil polis untuk mengusir beliau keluar dari pesawat itu yang berada di lapangan terbang Detroit Metro petang Ahad lalu.


Mati dipukul ganggu isteri orang

Oleh RAFIDAH YA'AKOB
KINABATANGAN 14 Jun - Akibat mengganggu isteri orang, seorang lelaki warga asing maut dipukul dengan tukul besi di sebuah rumah kongsi di Kampung Pelangi di sini, kelmarin.

Ketua Polis Daerah, Deputi Supritendan Jaini Abul Kadir berkata, mayat mangsa ditemui ditanam berhampiran rumah kongsi berkenaan, kira-kira pukul 8 malam.

Anggota polis memeriksa mayat yang ditanam berhampiran rumah
kongsi di Kampung Pelangi, Kota Kinabatangan, semalam

"Berdasarkan laporan, suami wanita berkenaan yang baru pulang dari kerja terlihat isterinya sedang bergelut dengan mangsa di dalam rumahnya.


Tuesday, 14 June 2011

Guna rahim ibu sendiri untuk cuba hamil

STOCKHOLM: Seorang guru muda biologi bakal menggunakan rahim ibu sendiri dalam usahanya mendapat zuriat, lapor media semalam.

Dilahirkan tanpa rahim secara semula jadi, jika pembedahan itu berjaya, bermakna Sara Ottosson, 25, akan hamil menggunakan rahim yang pernah mengandungkannya selama sembilan bulan satu ketika dulu.

Ibu Sara, Eva Ottosson, 56, bersetuju menjalani prosedur yang tidak pernah dilakukan sebelum ini.


Seorang ibu diarak tanpa pakaian di sebuah kampung di Pakistan

Islam itu 'alami' tapi kadang kala Islam dipandang begitu sempit. Ini adalah antara umat Islam yang tak memahami Islam secara syumul.

ISLAMABAD: Seorang ibu terpaksa diarak secara berbogel di keliling sebuah kampung selepas anak lelakinya dituduh meniduri seorang jiran wanita yang kemudiannya mengandung, kata polis hari ini.

Pakistan adalah sebuah negara Islam konservatif, di mana wanita terutama di kawasan miskin dan pedalaman, menikmati hak dan perlindungan terhad daripada polis dan sering dilayan sebagai beban oleh saudara mara mereka.

Monday, 13 June 2011

Dulu Kanak-Kanak Kini Warga Emas

Jam 3.30 petang tadi, saya terlihat warga emas, saya anggarkan berusia lebih 60 tahun. Dia bukan menjual barangan tetapi mengutip derma, menawarkan madu di dalam botol dengan harga RM10.


Berikut resit dihulurkan kepada penderma.

 


24 Perkara Mengapa Islam Kata Jangan

Sesungguhnya didalam hidup kita dikelilingi oleh perkara-perkara yang menyeronokkan. Tetapi itulah sesungguhnya yang mendatangkan keburukan kepada kita.

Terdapat 24 perkara-perkara yang jangan dilakukan yang seharusnya kita ambil iktibar supaya kita dapat memuhasabah diri sendiri.

1- Jangan sengaja lewatkan solat. Perbuatan ini tidak disukai oleh ALLAH S. W. T.

2- Jangan masuk ke bilik air tanpa memakai alas kaki(selipar). Dikhuatiri terbawa keluar najis dan mengotori seluruh rumah kita.